This shot was taken while waiting on the north side of Amsterdam. The sun was setting, and I couldn't resist the urge to shoot this incredible atmosphere. It's actually a stiched panorama stiched from various HDRs with three exposures each. THe only thing that's bothering me a bit is the curvature of the sea to the right, but else thsi shot turned out as great as I wished it to be. Sadly my only PC at the moment is my netbook (HP Mini 5101 with upgraded memory), so I don#t have the possibility to edit it in Photoshop like it would be worth.. but on the other side I think it doesn't need that much editing, it's pretty good as it is! I really like this shot!

Beginnen met beleggen

Op deze site zullen we aan de hand van een stappen plan behandelen welke stappen u dient te nemen als u wilt beginnen met beleggen.

Beginnen met beleggen – stap 1

Allereerst dient u te bepalen of u zelf actief wilt gaan beleggen of dat u liever uw geld laat beheren. Al s u niet over de kennis, tijd of interesse beschikt die nodig is om succesvol te belegen en u toch uw geld niet op een spaarrekening wilt laten staan raden wij u aan om uw geld voor u te laten beleggen.

Indien u uw geld wilt laten beheren kunt u dit laten doen door een vermogensbeheerder. Voordeel van het laten beleggen door een vermogensbeheerder is dat u er zelf (weinig) omkijken naar heeft. Nadeel is dat vermogensbeheerders een minimaal vermogen hanteren en natuurlijk provisie rekenen.

Een ander mogelijkheid is om op een vaste dag van de maand voor een bepaald bedrag te beleggen in een beleggingsfonds of ETF. Als uw maandelijks een bedrag op een vaste bedrag per maand belegt zult u het risico dat u instapt op een moment dat de aandelenkoersen hoog staan verminderen. U zult namelijk soms tegen een hoge koers kopen maar ook soms tegen een lage koers gemiddeld zult u dan een redelijke koers betalen. Het voordeel van beleggen in beleggingsfondsen of ETF is dat deze voor u beleggen in een mandje van verschillende beleggingsproducten, hiermee wordt ook het risico verkleind.

Beginnen met beleggen – Stap 2

Indien u er toch toe besluit om zelf te gaan beleggen dient u zich allereerst te gaan oriënteren en informeren over wat beleggen inhoudt. Hiertoe kunt u verschillende sites op het internet raadplegen maar er zijn ook enkele goede boeken of on-line training voor. Hier een paar aanraders om te lezen.

Raadpleeg ook onze kennisbank en lees de blog voor enkele leuke onderwerpen.

Beginnen met beleggen – Stap 3

Nadat u uzelf heeft georiënteerd en geïnformeerd over beleggen wordt het zaak om uw aandelen, obligaties of ander beleggingsproduct te selecteren. Hiertoe dient u zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over een interessant aandeel en de huidige marktomstandigheden.

Beginnen met beleggen – Stap 4

Nadat u bepaalt heeft welke beleggingen uw wilt gaan kopen dient u een broker te selecteren. Een broker is een bedrijf dat voor uw de aan- en verkopen regelt op de beurs. Er zijn diverse on-line brokers zoals DeGiro, Binck en ….. Ook kunt u vaak uw aan- en verkopen doen via uw bank. Tussen de verschillende brokers zijn er verschillen in transactie van kosten en service. Voor een overzicht enkele brokers klik hier.