Boeken over beleggen

Op deze pagina vindt u interessante boeken over beleggen.

 

De intelligente belegger

Deze klassieker uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Grahams filosofie heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Grahams filosofie wordt door vele bekende beleggers toegepast waaronder superbelegger Warren Buffet.

 

Leer beleggen als Warren Buffet

Hendrik Oude Nijhuis & Björn Kijl beschrijven in dit boek de inzichten van superbelegger Warren Buffet. Dit boek is niet alleen erg informatief maar ook erg leuk om te lezen.

 

Beleggen kun je zelf 2016

Patrick Beijersbergen legt in dit boek uit hoe je zelf een beleggingsportefeuille samensteld, in welke aandelen hij belegt en waarom hij in deze aandelen belegt.

 

Duurzaamheid en beleggen

Dit boek brengt een aantal essays over duurzaamheid en beleggen bijeen. Duurzaam beleggen betekent voor de meeste auteurs vooral “hoe kiezen we met beleid een beleggingsfonds” en “hoe gaan we om met de verantwoordelijkheden die uit aandelenbezit voortvloeien”. Hun benaderingen en opvattingen lopen echter zeer uiteen.

 

Dogs of the Dow